Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g sušenek BeBe club máslové
- 75 g másla
- 1/2 lžičky mleté skořice
- NÁPLŇ:
- 1 a 1/2 lžíce másla
- 2 pevná jablka
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 mleté skořice
- 250 g měkkého plnotučného tvarohu
- 300 g sýra Buko bez příchuti
- 100 g hnědého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 vejce
- POLEVA:
- 50g másla
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 100 ml 30% smetany
Postup Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejte na 150°C.
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout (pozor, ať se nerozvaří na kaši!), pánev odstavte z ohně a jablka nechte zchladnout.
Do mixéru vsypte sušenky a skořici a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostky nakrájené máslo a ještě krátce promixujte, aby se směs spojila.
Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem a sypkou směsí na korpus pokryjte dno. Rukama ji dobře upěchujte a než připravíte náplň, dejte do lednice.
El. šlehačem nebo v mixeru promíchejte tvaroh, Buko, cukr a škrob. Po jednom zašlehejte vejce.
Korpus pokryjte kostkami jablek a zalijte tvarohovo-sýrovou nápní.
Dort vložte do trouby a pomalu pečte 75 minut.
Okraje hotového dortu jsou pevné a náplň uprostřed se lehce třese. Dort přikryjte potravinovou folií a nechte jej přes noc v ledničce, nejméně však 4 hodiny.
POLEVA: Máslo s cukrem rozpusťte v pánvi, přilijte smetanu a na mírném plameni vařte 5 minut bez míchání. Sejměte a nechte alespoň 20 minut zchladnout. Krém tím mírně zhoustne. Před podáváním vyjměte dort z formy a přelijte polevou.