Jablečný cheesecake s karamelovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g sušenek BeBe club máslové
75 g másla
1/2 lžičky mleté skořice
NÁPLŇ:
1 a 1/2 lžíce másla
2 pevná jablka
1 vanilkový cukr
1/2 mleté skořice
250 g měkkého plnotučného tvarohu
300 g sýra Buko bez příchuti
100 g hnědého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
4 vejce
POLEVA:
50g másla
1/2 hrnku hnědého cukru
100 ml 30% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejte na 150°C.

  2. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout (pozor, ať se nerozvaří na kaši!), pánev odstavte z ohně a jablka nechte zchladnout.

  3. Do mixéru vsypte sušenky a skořici a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostky nakrájené máslo a ještě krátce promixujte, aby se směs spojila.

  4. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem a sypkou směsí na korpus pokryjte dno. Rukama ji dobře upěchujte a než připravíte náplň, dejte do lednice.

  5. El. šlehačem nebo v mixeru promíchejte tvaroh, Buko, cukr a škrob. Po jednom zašlehejte vejce.

  6. Korpus pokryjte kostkami jablek a zalijte tvarohovo-sýrovou nápní.

  7. Dort vložte do trouby a pomalu pečte 75 minut.

  8. Okraje hotového dortu jsou pevné a náplň uprostřed se lehce třese. Dort přikryjte potravinovou folií a nechte jej přes noc v ledničce, nejméně však 4 hodiny.

  9. POLEVA: Máslo s cukrem rozpusťte v pánvi, přilijte smetanu a na mírném plameni vařte 5 minut bez míchání. Sejměte a nechte alespoň 20 minut zchladnout. Krém tím mírně zhoustne. Před podáváním vyjměte dort z formy a přelijte polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!