Jablečno-pudinkové pyré

Recepty, Pro děti

Suroviny

4-5 jablek
1 celá skořice (+ příp. mletá)
4-5 hřebíčků
1 vanilkový cukr
šťáva z 1/2 citronu
1/2 pomeranče
cukr dle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
piškoty dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody.

  2. Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme než se jablíčka začnou rozpadat.

  3. Poté vyjmeme koření a pomeranč. Za stálého míchání vsypeme pudink a lehce provaříme.

  4. Na dno skleniček dáme piškoty, na to jablíčka a tak pokračujeme na střídačku do spotřebování surovin. Necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!