Jablečno - makový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg jablek
55 dkg moučkového cukru
6 vajec
2 dl oleje
2 dl teplé vody
15 dkg mletého máku
30 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nastrouháme na plátky a podusíme v hrnci s 10 dkg cukru. Přebytečnou šťávu necháme okapat přes sítko.

  2. Umletý mák smícháme s 15 dkg cukru.

  3. Žloutky ušleháme s 30 dkg cukru do pěny, zašleháme vodu, po troškách olej a ještě asi 5 minut šleháme. Poté střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh, ušlehaný ze 6-ti bílků.

  4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zamícháme mák s cukrem.

  5. Jablka rozložíme na hluboký plech vyložený pečícím papírem.

  6. Na ně navršíme a uhladíme makovou směs a na ni zbytek těsta bez máku.

  7. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.

  8. Po upečení a vychladnutí překlopíme těsto pomocí druhého plechu jablky nahoru a povrch polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!