Jablečné řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 4 lžíce horké vody
- 4 lžíce oleje
- 240 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- nahoru:
- 750 g jablek
- 180 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 dl vody
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 1 - 2 lžíce citronové šťávy
Postup Jablečné řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200°C, asi 10-15 minut).
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme polovinou vody, zasypeme cukrem a uvaříme doměkka (asi 5 minut). Ve zbývající vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do rozvařených jablek.
Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, odstavíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvilku necháme vychladnout a až není hmota vařící, nalijeme ji na vychladlý moučník. Rozetřeme po celé ploše a po vychladnutí dáme ještě pořádně ztuhnout do ledničky.