Jablečné řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
4 lžíce horké vody
4 lžíce oleje
240 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
nahoru:
750 g jablek
180 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
4 dl vody
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 - 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme horkou vodu a olej. Zašleháme do pěny. Postupně po částech vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (200°C, asi 10-15 minut).

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Podlijeme polovinou vody, zasypeme cukrem a uvaříme doměkka (asi 5 minut). Ve zbývající vodě rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do rozvařených jablek.

  4. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty, odstavíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvilku necháme vychladnout a až není hmota vařící, nalijeme ji na vychladlý moučník. Rozetřeme po celé ploše a po vychladnutí dáme ještě pořádně ztuhnout do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!