Jablečné makové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg jablek
450 g krystalového cukru
6 vajec
2 dl oleje
2 dl vody
300 g polohrubé mouky
150 g celého máku
1/2 prášku do pečiva
špetka mleté skořice
Čokoládová poleva:
150 g čokolády
1 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Najprv pripravím jablka. Očistím a pokrájam na malé kocky. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, jablká zmiešam so 150 g cukru, vysypem na plech a zarovnám. Posypem troškou škorice.

  2. Vajcia s cukrom vymiešam do peny a na záver k nim pridám olej a vodu. Múku a prášok do pečiva zmiešam a preosejem do cesta a zamiešam. Z cesta odoberiem tretinu a nasypem k nej celý mak. Týmto makovým cestom polejem jablká. Potom na makové cesto nalejem biele cesto.

  3. Rúru nechám vyhriať na 175 st C a pečie sa 40 min., upečený nechám úplne vychladnúť. Keď je studený, položím na cesto krájaciu dosku a koláč obrátim. Opäť ho nechám chvíľu chladiť. Pripravím čokoládovú polevu, koláč polejem a dám stuhnúť do chladničky. Môže sa krájať ihneď po stuhnutí, no ja som ho nechala v chladničke do rána. Krájala som horúcim nožom. Navrch som ešte dala stružlinky z bielej čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!