Jablečná roláda - rychlá

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
8 rovných lžic cukr krupice
8 mírně navršených lžic hladké mouky
6 středně velkých jablek
hrst rozinek
rum na namočení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka (možno použít i hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme přímo na plech vyložený pečícím papírem, až nám zůstane v ruce jen slupka.

  2. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalejeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku).

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C (horkovzduch) asi 8 min až těsto na dotek nelepí.

  4. Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečící papír a horkou roládu zarolujeme jablky dovnitř.

  5. Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!