Italský štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
300 g cukru moučka
kypřící prášek
Na náplň:
3 tvarohy
balíček rozinek
kysaná smetana
cukr krystal
Na vrchní směs:
4 vejce
4 dcl mléka
80 g rozpuštěného másla
vanilka (vanilkový cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou.

  2. Vysypeme druhou část směsi. Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs. Pečeme při 170°C asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!