Italský kotlet
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety v celku s kostí
- 2 zelené papriky
- 6 rajčat nebo malá vanička cherry rajčátek
- svazek jarní cibulky
- 1 káv. lžička oregana
- 1 grilovací koření
- ruční mixer
- jíška knor tmavá
- sůl
- pepř
- suš česnek cca 1 polévková lžíce
- voda
Postup Italský kotlet
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařežeme, ale nedořezáváme úplně, jen ke kosti, zeleninu nakrájíme na větší kusy, maso osolíme, opepříme, okořeníme gril. kořením, česnekem, oreganem.
Maso dáme do pekáčku, posypeme zeleninou, podlijeme 1 dcl vody a dáme přiklopené péct cca 1 hodinu. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, pekáček dáme na plotnu.
Svaříme výpek, ručním mixerem párkrát promixujeme, jen trochu, aby byly kusy zeleniny. Zalijeme vodou dle potřeby a zahustíme jíškou, provaříme.