Italský kotlet

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety v celku s kostí
2 zelené papriky
6 rajčat nebo malá vanička cherry rajčátek
svazek jarní cibulky
1 káv. lžička oregana
1 grilovací koření
ruční mixer
jíška knor tmavá
sůl
pepř
suš česnek cca 1 polévková lžíce
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařežeme, ale nedořezáváme úplně, jen ke kosti, zeleninu nakrájíme na větší kusy, maso osolíme, opepříme, okořeníme gril. kořením, česnekem, oreganem.

  2. Maso dáme do pekáčku, posypeme zeleninou, podlijeme 1 dcl vody a dáme přiklopené péct cca 1 hodinu. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, pekáček dáme na plotnu.

  3. Svaříme výpek, ručním mixerem párkrát promixujeme, jen trochu, aby byly kusy zeleniny. Zalijeme vodou dle potřeby a zahustíme jíškou, provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!