Italský cuketovo-semínkový chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
350 ml kefíru
2 KL sody bicarbony
1 KL soli
1 KL cukru
1 stroužek česneku
30 g ovesných vloček
25 g semínek podle chuti
50 g parmezánu
1 PL olivového oleje
4 nakrájená sušená rajčata - popřípadě olivy
130 g cukety nastrouhané nahrubo
cca hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, hladkolistá petržel, tymián)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme všechny suché ingredience.

  2. Postupně přidáme olivový olej, sušená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakonec přilijeme kefír.

  3. Vytvoříme těsto, je tužší. Necháme ho chvíli odpočinout, pak je rozkrojíme na 2 stejné díly, vyválíme na 30 cm dlouhé prameny, které podélně rozkrojíme. Budeme mít 4 prameny. Vždy dva stočíme a konce podsuneme dospod.

  4. Pečeme na 220°C dozlatova cca 20-30 minut. Hlídáme. Nekrájet teplé jinak se srazí!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!