Italské špagety s baklažánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

rajčatová omáčka
2 baklažány
špagety
Parmazán
8 stroužků česneku
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat vypotit 20 min. Pak vymačkat vodu a na olivovém oleji opéct do měkka. Přendat do talíře, rozkrájet na kousky a přidat stroužek nastrouhaného česneku.

  2. Na zbylém oleji orestovat stoužky česneku nakrájené na plátky.

  3. Mezitím ohřát rajčatovou omáčku (pokud ji už máte předem připravenou a zavařenou, pokud ne, tak holt uvařit, ale příprava se pak značně protáhne:-)).

  4. Promíchat uvařené špagety s rajčatovou omáčkou, na to dát pečené kousky lilku, osmahlý česnek a strouhlý parmezán. Tohle jídlo jsem si dala letos v Itálii a je to bomba. Nenapadlo by mě, jak je to chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!