Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 8 plátků lasagní těstovin uvařených v osolené vodě s kapkou olivového oleje
- malou cibulku nasekanou najemno
- 1 balení listového špenátu (mraženého, v kostkách)
- parmazán
- 2 ks mozzarelly
- 1 rajče
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- oregano
- podravka
Postup Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na teflonové pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 kávovou lžičku sušeného česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce podusíme, aby se špenát rozmrazil, cca 3 minutky pod pokličkou.
Ve vodě si mezitím uvaříme lasagne. Do zapékací mísy vkládáme postupně plátky těstovin, parmezánu, špenátu, takhle 4x, zakončíme kolečky rajčat a mozzarelly.
Posypeme sušeným drceným oreganem a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéct na 250°C cca 10 minut, aby byly okraje a sýr krásně zlaté.