Italské lasagne s listovým špenátem, mozzarellou a parmazánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

8 plátků lasagní těstovin uvařených v osolené vodě s kapkou olivového oleje
malou cibulku nasekanou najemno
1 balení listového špenátu (mraženého, v kostkách)
parmazán
2 ks mozzarelly
1 rajče
sůl
pepř
sušený česnek
oregano
podravka

Postup přípravy receptu

  1. Na teflonové pánvi s olivovým olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 kávovou lžičku sušeného česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce podusíme, aby se špenát rozmrazil, cca 3 minutky pod pokličkou.

  2. Ve vodě si mezitím uvaříme lasagne. Do zapékací mísy vkládáme postupně plátky těstovin, parmezánu, špenátu, takhle 4x, zakončíme kolečky rajčat a mozzarelly.

  3. Posypeme sušeným drceným oreganem a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéct na 250°C cca 10 minut, aby byly okraje a sýr krásně zlaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!