Italská rajčatová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 lžíce oleje
4 cibule
2 stroužky česneku
1 kg rajčat
1 l vývaru
sůl
pepř
cukr
8 lístků bazalky
snítka tymiánu
1 dl smetany
5 dkg vařené rýže
hrstka strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (mohou být oloupaná), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr.

  2. Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku.

  3. Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!