Italská rajčatová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 lžíce oleje
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kg rajčat
- 1 l vývaru
- sůl
- pepř
- cukr
- 8 lístků bazalky
- snítka tymiánu
- 1 dl smetany
- 5 dkg vařené rýže
- hrstka strouhaného tvrdého sýra
Postup Italská rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (mohou být oloupaná), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl, mletý pepř a cukr.
Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku.
Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.