Italská kynutá pizza po česku:)

Recepty, Pizzy

Suroviny

200 ml vody
100 ml mléka
25 g olivového oleje
10 g cukru
42 g kvasnic (1 balení)
500 g hl. mouky
10 g soli
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami, je to méně pracné.

  2. Nechat 3/4 hodiny odpočinout pod utěrkou u teplé trouby.

  3. Plech vymazat máslem, troubu rozehřát na 200°C. Těsto je pěkně vláčné, lehce poddajné, takže stačí rukama vytáhnout přímo na plech.

  4. Potřít rajčatovou omáčkou (protlakem), posolit, posypat oregánem a na 10 minut dát do trouby.

  5. Mezi tím si nakrájím mozarellu, kterou těsto po vytáhnutí pokladu, poleju olejem, posypu olivami (nebo čímkoliv jiným dle chuti), pokladu šunku a dám na 15 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!