Išelské dortíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 22 dkg hladké mouky
- 7 dkg cukr moučka
- 17 dkg másla
- 4 dkg kakaa
- Máslový krém:
- 15 dkg másla
- 15 dkg cukru moučka
- 10 dkg mletých ořechů (nemusí být)
- rum
- (Máslo a cukr moučku vyšleháme do pěny, přidáme rum a kdo chce i ořechy)
- Poleva:
- 2 čokolády na vaření
- 100% tuk omega asi 3 cm
- cukr moučka 2 lžíce
- 1 lžíce kakaa (kakao nemusí být)
- (Polevu si rozpustím ve vodní lázni)
- Na ozdobu:
- lentilky
- ořechy
- spařené mandle
Postup Išelské dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku dáme na vál, do mouky uděláme důlek a do důlku dáme cukr moučka, změklé máslo pokrájené na malé kousky a kakao. Zpracujeme v těsto, které dáme do lednice na chvilku odpočinout asi 1/2 hodinky.
Po vyndání z ledničky vyválíme plát o síle 2 mm a vykrajujeme kolečka. Pokud to lepí, můžeme trošičku podmoučnit moukou. Musí být vždy 2 kolečka k sobě.
Dáme na potřený plech a pečeme na 180°C. Po upečení necháme vychladnout a já si potřu pár koleček čokoládou a hned ozdobím. Nechám ztuhnout a naplním krémem, slepím vždy dva k sobě.