Irský kotlík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 400 g jehněčího masa
3 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
2 brambory
trochu květáku - cca 4 růžičky
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata
2 PL kečupu
olej
2 snítky rozmarýnu
2 Bohaté bujóny hovězí (vanička)
2 Zeleninové bujóny
1 kostka Masoxu
2 KL mleté sladké papriky
sůl
kmín
pepř
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Lehce osolíme, opepříme, dáme trochu kmínu. Poté posypeme paprikou a za stálého míchání lehce osmahneme, ale ne moc, aby nezhořkla. Podlijeme vodou, přidáme bujóny a Masox.

  2. Chvíli dusíme, a když je maso napůl měkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, na kostky rajčata a brambory. Přihodíme rozmarýn - bez stonků. Pod pokličkou dusíme, než bude maso zcela měké.

  3. Na závěr přidáme kečup, dle chuti česnek. Dle potřeby zahustíme. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!