Indická čočka s batáty

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek červené čočky
2 menší batáty
1 cibule
2 stroužky česneku (česneková pasta)
1 malý rajčatový protlak (příp. nakrájená rajčata)
olej
kousek zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a necháme 2 hodiny ve vodě. Červenou čočku sice není třeba namáčet, ale namočená si udrží víc červené barvy.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Nasypeme na ni koření a necháme rozvonět. Poté přidáme scezenou čočku, rajčata, na kousky nakrájené batáty a zalijeme vodou. Dusíme asi 25 minut, až než jsou brambory měkké. Na závěr jídlo dosolíme. Podáváme s rýží nebo s indickým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!