Indiánské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vajíčka
160 g cukru
160 g polohrubé mouky
6 lžic vlažné vody
4 lžice oleje
1/2 prášku do pečiva
Sněhová hmota:
4 bílky
120 g pískového cukru
50 g moučkového cukru
vanilkový cukr
džem
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Při míchání těsta postupujeme jako při piškotovém korpusu. Dáme péct dozlatova.

  2. Výroba sněhové hmoty: z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr a šleháme dále (nejlépe v elektrickém šlehači). Mezitím pískový cukr zalijeme šesti lžicemi vody, když se rozpustí, svaříme jej v malém kastrolku na nit (cukr mezi dvěma prsty se táhne jako nit) a přišleháme jej do připraveného sněhu.

  3. Vychladlý piškotový korpus potřeme džemem, pokryjeme jej teplou sněhovou hmotou a po vychladnutí polijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!