Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecí prsa
1 lžíce slunečnicového oleje
koření Na kuře
špetka mletého kmínu
sůl
250 g žampionů (žampiónových hlaviček)
150 ml vody
1 plátek másla
1 vrchovatá lžička hladké mouky
1 šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky nebo na nudličky a posypeme kořením a restujeme je na oleji do měkka.

  2. Žampióny očistíme a hlavičky nakrájíme na plátky.

  3. Na rozehřátém másle je pomalu restujeme asi 5 minut, poté je podlijeme vodou, přidáme sůl a kmín a dusíme do měkka.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku a pokrm zahustíme. Za stálého míchání provaříme a odstavíme.

  5. Na talíř nalijeme hustou omáčku a posypeme orestovanými nudličkami. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky z housek, mohou být i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!