Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecí prsa
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- koření Na kuře
- špetka mletého kmínu
- sůl
- 250 g žampionů (žampiónových hlaviček)
- 150 ml vody
- 1 plátek másla
- 1 vrchovatá lžička hladké mouky
- 1 šlehačka
Postup Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky nebo na nudličky a posypeme kořením a restujeme je na oleji do měkka.
Žampióny očistíme a hlavičky nakrájíme na plátky.
Na rozehřátém másle je pomalu restujeme asi 5 minut, poté je podlijeme vodou, přidáme sůl a kmín a dusíme do měkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a pokrm zahustíme. Za stálého míchání provaříme a odstavíme.
Na talíř nalijeme hustou omáčku a posypeme orestovanými nudličkami. Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky z housek, mohou být i těstoviny.