Husí prsa na zázvoru s brusinkovým zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husí prsa
mletý zázvor
kmín
sůl
1 hlávka raného zelí
50 g sušených brusinek
ocet
100 ml červeného vína
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Husí prsa osolíme, posypeme zázvorem, trochu okmínujeme, přikryjeme a zvolna pečeme.

  2. Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Zelí pokrájíme na slabé proužky, dáme do vařící osolené vody a povaříme cca 3 minuty.

  4. Přendáme na rozehřátý olej, přidáme brusinky, které jsme namočili předem ve víně (nebo ve vodě), krátce společně podusíme a dochutíme octem, solí a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!