Husí játra na divokém koření

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g husích jater
1 cibule
1 červená cibule
sůl
2 čerstvé bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček barevného pepře
10 kuliček jalovce
1/2 KL sušeného tymiánu
1/2 KL sušeného rozmarýnu
2 PL sádla
drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené koření. Promícháme a necháme chvilku restovat.

  2. Zvýšíme teplotu pod pánví a přidáme játra, která zprudka opečeme po obou stranách. Vhodíme nekrájenou cibuli na půl kolečka, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka a do vyvaření vývaru. Nakonec játra osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!