Hrušky v horkém čokoládovém krému

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 sklenice půlených hrušek (0,7 l)
1 PL citron - šťávy
1 PL cukru
na špičku nože skořice
1 PL pistácií (dle chuti)
Na krém:
1/4 l šlehačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru
200 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.

  2. Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem.

  3. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.

  4. Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.

  5. Obměna: hrušky dáme bezprostředně před servírováním do mističek z bezé (zakoupených u cukráře) a polijeme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!