Hruškový kompot

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg hrušek
2 l vody
500 g cukru krystal
hřebíček
celá skořice
kolečko citronu

Postup přípravy receptu

  1. Hřušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince.

  2. Vodu přivedeme k varu, hrušky do ní na chvilku ponoříme, potom zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

  3. Ovoce dáme do sklenic.

  4. V hrnci povaříme vody s cukrem,kořením a kolečkem citronu asi 5 minut a sirup necháme mírně vychladnout.

  5. Ovoce zalijeme sirupem tak, aby bylo celé ponořené.

  6. Sklenice dobře uzavřeme a sterilizujeme asi 25 minut.

  7. Necháme je v hrnci na sterilizování mírně vychladnout, pak vyndáme, obrátíme a necháme zcela vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!