Hruškový koláč s teffovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g teffové mouky (Adveni Medical)
325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
110 g cukru
1 lžička skořice
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce oleje
cca 450 ml vody
2-3 hrušky (nakrájené na drobné kostičky)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme.

  2. Nakonec vmícháme na malé kostičky nakrájené hrušky.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C.

  4. Pečeme, až než se těsto přestane lepit na špejli, cca 25 minut.

  5. Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se koláč odspodu nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!