Hruškovo-jablečné řezy s vůní kokosu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
8 lžic mléka
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
několik větších hrušek a jablek
trochu skořice
Drobenka:
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce kokosu
5 lžic cukru
kousek změklého másla nebo tuku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Hrušky a jablka rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silné plátky, které střídavě pokládáme na těsto a lehce vmáčkneme dovnitř.

  4. Pak posypeme skořicí a také drobenkou, kterou jsme udělali z mouky, kokosu, cukru a másla.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35-40 minut dokud drobenka nezrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!