Hruškové mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 větší tvrdší hrušky
1 sáček Galaretky s angreštovou příchutí nebo ochucená, oslazená sypká želetina zakoupena v Lidlu
šťáva z 1 citrónu
400 ml vody
Na dozdobení:
pár, hruškových plátků
čokoládový topping
dále budeme potřebovat
silikonové formičky na muffiny nebo jiné tvořítka
potravinářská folie

Postup přípravy receptu

  1. Formičky, nebo misky ve kterých budeme “hruškové mlsání“ chladit vyložíme potravinářskou folií, nebo sáčkem, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.

  2. Do hrnce dáme 400ml vody a uvedeme k varu.

  3. Hrušky opláchneme, oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme jadřince a hrušky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  4. Nastrouhané hrušky dáme na 5minut do vařící vody a poté odstavíme ze sporáku.

  5. Přidáme citronovou šťávu, želatinu a přibližně 3minuty mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.

  6. Ihned plníme do připravených formiček. Vidličkou náplň malinko urovnáme a dáme na 4hodiny vychladit do lednice. Nevadí, pokud necháme uležet do druhého dne.

  7. Po vychlazení vyklopíme na talíř a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!