Hrušková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny:
350 g hladké mouky
200 g změklého másla
200 g krupicového cukru
8 lžic mléka
4 celá vejce
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky skořice
kompotované ovoce
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby od robota dejte změklé máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.

  2. Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte.

  3. Mouku s práškem do pečiva a skořicí na 2x zapracujte do máslové směsi. Vznikne vám tužší těsto.

  4. Těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Já jsem měla nastavitelnou formu 33x22 cm. Těsto vyskočí, takže můžete použít větší plech.

  5. Dále připravte ovoce a rozkrájejte ho. Ovoce vyskládejte na těsto a mírně ho do těsta zatlačte.

  6. Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C buchtu pečte 30 minut. Po vychladnutí buchtu zasypte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!