Hruška v kabátku

Recepty, Moučníky

Suroviny

pěkně zralé hrušky
rozválené lístkové těsto
skořicový cukr
vejce na potření
zavařenina
zmrzlina
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny hrušek jím obalíme, ale ne na řezné ploše. Vykrájíme lístky a přilepíme ke stopkám z těsta. Těsto drobně nastříháme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.

  2. Pečeme v troubě rozpálené na 200°C do zezlátnutí.

  3. Na talíři naplníme vykrojený jadřinec pikantní zavařeninou (u nás brusinky), přidáme zmrzlinu, šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!