Hrstková houbová polévka s krupičkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 velký brambor
hrst hrášku
hrst mrkve
hrst celeru
hrst petržele
hrst zelí
hrst kapusty
větší hrst hub (zamražené, nebo sušené)
hrst dětské krupičky
1 lžíce sušené papriky
1 lžíce majoránky
granulovaný česnek
zeleninový bujón
sůl
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na malé proužky, zeleninu na kostičky(mrkev,celer,petržel a brambor), zelí a kapustu na čtverečky.

  2. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku, na ní dáme papriku s majoránkou, necháme zpěnit, nasypeme veškerou pokrájenou zeleninu, houby a hrášek, promícháme, necháme osmahnout a zalijeme vodou s přidáním zeleninového bujónu a vaříme.

  3. Když máme vše uvařené, dosolíme, sypeme z hrstě tolik krupičky, jak chceme mít hustou polévku, necháme jí zavařit a do hotové polévky hodíme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!