Hrnkový makovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 lžičky jedlé sody
pikantní marmeláda na promazání
čokoláda na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mléko a mouku smíchanou se sodou.

  2. Nalijeme do vymazaného a vysypaného, menšího, hlubšího plechu - já jsem měla rozměr 25x35cm.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě - 170 °C na horkovzduch zhruba 40 minut.

  4. Vychladlý makovec rozřežeme uprostřed, promažeme marmeládou a přilepíme k sobě. Zdobit můžeme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!