Hrnkový kakaový tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva + 1 lžička jedlé sody
- 4 vejce
- 250 g měkkého tvarohu (ne vanička)
- 1 hrnek pískového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 125 g másla nebo Hery
- 1 kelímek zakysané smetany nebo 12% smetany (nebo jen mléka)
- 3 lžíce kakaa
Postup Hrnkový kakaový tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Cukr vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a tvaroh, našleháme do pěny. Pak šlehačem na nejnižší stupeň zašleháme mouku s práškem do pečiva, sodou a kakaem. Po částech přidáme smetanu nebo mléko.
Na hlubší plech s okraji dáme pečící papír, rozetřeme těsto a pečeme zvolna při 175 st. cca 15 min., pak teplotu trochu snížíme a dopečeme - zkoušíme špejlí.
Po upečení troubu vypneme a tvarožník v něm necháme při pootevřené troubě. Pak vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout.
Nakonec jemně potřeme pikantní marmeládou a polijeme buď čokoládovou neboi citrónovou polevou. Krájíme na řezy.