Hrnkový kakaový tvarožník

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva + 1 lžička jedlé sody
4 vejce
250 g měkkého tvarohu (ne vanička)
1 hrnek pískového cukru
1 vanilkový cukr
125 g másla nebo Hery
1 kelímek zakysané smetany nebo 12% smetany (nebo jen mléka)
3 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a tvaroh, našleháme do pěny. Pak šlehačem na nejnižší stupeň zašleháme mouku s práškem do pečiva, sodou a kakaem. Po částech přidáme smetanu nebo mléko.

  2. Na hlubší plech s okraji dáme pečící papír, rozetřeme těsto a pečeme zvolna při 175 st. cca 15 min., pak teplotu trochu snížíme a dopečeme - zkoušíme špejlí.

  3. Po upečení troubu vypneme a tvarožník v něm necháme při pootevřené troubě. Pak vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout.

  4. Nakonec jemně potřeme pikantní marmeládou a polijeme buď čokoládovou neboi citrónovou polevou. Krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!