Hrnková - drobenková-rychlá

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1/8 másla (Hery,Stella.....)
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka (i více)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a mouku s práškem do pečiva.

  2. Pečeme na vymazaném, moukou vysypaném plechu ve středně teplé troubě asi 20-25 minut.

  3. Upečený teplý piškot potřeme rybízovou marmeládou, hustě poklademe čerstvými jahodami (pokud jsou hodně velké, rozpůlíme je a klademe řezem dolů) a potřeme tuhým sněhem z bílků.

  4. Povrch posypeme krájenými ořechy a dáme do trouby zapéci. Hotový koláč necháme zchladnout a nakrájíme. Podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!