Hrníčkový makovec s bílou čepicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek nemletého máku
1,5 -2 hrnky mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
Poleva:
200 g moučkového cukru
1 bílek
1-2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mák na 1 hodinu namočíme do mléka.

  2. V míse pak vyšleháme žloutky s cukrem a olej.

  3. Vsypeme mouku s prášek do pečiva, vlijeme mléko s mákem, zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

  5. Po prochladnutí potřeme sněhovým krémem. Necháme ztuhnout a pokrájíme na řezy.

  6. Sněhový krém - Do mísy si dáme prosátý moučkov. cukr, bílek a citron. šťávu.

  7. Třeme tak dlouho, až nám bílkový krém ztuhne (našlehá se). Pak natřeme na makovec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!