Hrníčkové rizoto
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrnky rýže
- 1 hrnek (na kostky) nakrájené uzeniny
- 1 hrnek nakrájené cibule
- 1 hrnek nakrájené papriky
- 1 zeleninový bujon Knorr
- 2,5 hrnku vody
- sůl
- kečup
- vepřová konzerva
- konzerva hrášku
Postup Hrníčkové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme vařit vodu a do ní rozpustit masox.
Pak postupně přidáme všechny suroviny-kromě hrášku a vepřové konzervy.
Osolíme, dáme lžíci kečupu a hrnec uzavřeme.
Jakmile začne syčet, ztlumíme na minimum a necháme vařit 15 minut.
Pak vypneme sporák a dalších 12 minut necháme dojít.
Po této době otevřeme, přidáme konzervu masa a hrášku. Promícháme a oběd je hotový.