Hříšný čokopohár

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hořké čokolády (nebo mléčné čokolády)
4 vejce
2 lžíce rumu (nebo Baileys nebo jiného oblíbeného alkoholu)
250 ml silné horké kávy
špetka soli
jahody
maliny (nebo jiné ovoce)
šlehačka nebo kysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu (dala jsem půl na půl a asi 3 zbylé čoko mušle) nalámeme na malé kousky do mixeru, přidáme celá syrová vejce, špetku soli a likér. Vše mixujeme dokud se suroviny nespojí.

  2. Pak malým pramínkem přiléváme silnou vřelou kávu a mixujeme, dokud se vše nespojí do hladkého krému.

  3. Vřelou kávou se čokoláda krásně rozpustí a vejce projdou tepelnou úpravou.

  4. Nalijeme do pohárů a dáme vychladit.

  5. Zdobíme ovocem a šlehačkou nebo kysankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!