Hřibová smaženice s nakládanými sušenými rajčaty

Recepty, Houby

Suroviny

250 g očištěných tvrdších hříbků (mohou být i žampiony)
5 sušených rajčat v oleji
1 menší cibule
1 cm silný plátek másla
3 lžíce vody
1 vejce
špetka drceného kmínu
špetka mletého pepře
sůl podle potřeby
zelená petrželka na ozdobu
plátky tmavého celozrnného chleba
olej ze sušených rajčat
stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev do rozehřátého másla dáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme nadrobno nakrájené hříbky a rajčata, okořeníme, promícháme, prudce osmažíme a zakápneme vodou. Za stálého promíchávání restujeme cca 8minut.

  2. Poté vyklepneme vejce a necháme srazit.

  3. Kulatým, nebo oválným vykrajovátkem vykrojíme z krajíčků chleba střídky, které prudce opečeme po obou stranách na oleji z rajčat.

  4. Topinky potřeme česnekem, na každou dáme vrstvu smaženice a ozdobíme petrželkou. Smaženici můžeme podávat zvlášť a topinku přikusovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!