Hříbky na paprice

Recepty, Houby

Suroviny

400 g tvrdých hříbků
350 ml zeleninového vývaru
200 g 31% smetany ke šlehání
2 cm silný plátek másla
1 malá cibule
1 zarovnaná lžíce sladké mleté papriky
1 zarovnaná lžíce solamylu
½ lžičky drceného kmínu
špetka mletého pepře
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.

  2. Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, přidáme mletý pepř a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!