Hříbková omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

60 g sušených hříbků
5 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
1 šálek (250ml) rajčatové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky zalijte 1 a 1/2 šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.

  2. Na oleji poduste oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, osolte a opepřete, zalijte rajčatovou šťávou.

  3. Hříbky proceďte přes plátýnko, vodu zachyťte a posekejte je nadrobno.

  4. K základu přidejte hříbky a uveďte do varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!