Hřejivá polévka z červené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

3 lžíce olivového oleje
1 cibule
5 menších mrkví
3 rajčata (nebo odpovídající množství cherry rajčátek nebo rajčata z konzervy)
cca 200 g červené čočky
zeleninový bujon
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletý koriandr
1 lžička mleté chilli
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky drcený kmín
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji krátce opéct cibuli, mrkev a rajčata (vše nahrubo nakrájené). Až to zavoní, přidat čočku, krátce promíchat a zalít cca litrem horké vody, vhodit bujon (já dala vody trochu víc a bujony dva) a pod pokličkou vařit 15-20 minut. Sundat z ohně a částečně rozmixovat (tyčákem).

  2. V malém rendlíčku zahřát 2 lžíce olivového oleje, krátce na něm osmahnout směs 4 koření, osolit, zalít citronovou šťávou a rychle vlít k polévce. Krátce prohřát a podávat.

  3. Podávat můžete s kopečkem hustého bílého jogurtu (já dnes bohužel neměla) a s chlebovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!