Hrbaté maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová krkovička - plátky
- sádlo
- olej
- 4 ks žampionů
- cibule
- 10 dkg šunky
- 4 rohlíky
- 2 dcl mléka
- 2 vejce
- 10 dkg tvrdého sýru
- zelená petrželka
Postup Hrbaté maso
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.
Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.
Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.
Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.
Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.