Hrbaté maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovička - plátky
sádlo
olej
4 ks žampionů
cibule
10 dkg šunky
4 rohlíky
2 dcl mléka
2 vejce
10 dkg tvrdého sýru
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.

  2. Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka.

  3. Na oleji restujeme cibuli, na cibuli nakrájíme žampiony, na nudličky šunku a podusíme.

  4. Pak směs přidáme k namočeným rohlíkům a mírně vše osolíme, přidáme zelenou petrželku a naklademe na maso v pekáčku.

  5. Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut.

  6. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilinku do zrůžovění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!