Hráškový krém II

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l zeleninového vývaru
350 g mraženého hrášku
sůl
pepř
1 kelímek smetany
polévkové koření
1-2 rohlíky na krutony

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit zeleninový vývar, poté do něj přidáme mražený hrášek a necháme provařit, aby byl hrášek měkký.

  2. Až bude hrášek měkký, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník, aby v polévce nebyly slupky od hrášku.

  3. Necháme chvilku provařit, nalijeme kelímek smetany a dochutíme pepřem, solí a trochou polévkového koření. Polévka by měla být hustá, nemusí zahušťovat. Podáváme s krutony z rohlíku.

  4. Krutony uděláme tak, že nakrájíme rohlíky na kostičky, dáme na pekáč s pečícím papírem a vložíme do trouby na 180°C cca 5-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!