Hráškové muffiny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g mraženého hrášku
100 g pórku
20 g pažitky nebo jiné oblíbené bylinky
100 g mozzarelly
4 vejce
25 g cizrnové mouky (nebo jiné hladké)
stroužek česneku
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek přelijte horkou vodou nebo ještě lépe nechte přirozeně rozmrznout. Poté ho v mixeru společně s vejci rozmixujte na hladkou zelenou kaši.

  2. Přidat k němu můžete i stroužek česneku, abyste si ušetřili práci s jeho mačkáním. Přimíchejte i na drobno nasekaný pórek, pažitku či jinou bylinku a nastrouhanou mozzarelu. Lehce zahustěte moukou a dle chuti osolte a opepřete.

  3. Navrstvěte do muffinových košíčků nebo zapékacích mističek - pak předejdete zbytečnému nalepování těsta na papírový košíček. Těsto trošku naskočí, proto neplňte formičky až úplně po vrch.

  4. Pečte při 180°C přibližně 30 minut nebo dokud povrch báboviček nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!