Hrachová kaše jinak

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g zeleného půleného hrachu
1 střední cibule
1 řapík celeru
2-3 stroužky česneku
150-200 ml smetany na vaření
20 g parmazánu
lžíce hladká mouky
lžíce sádla
sůl
pepř
uzené maso nebo opečená uzenina
smažená cibulka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme přes noc do studené vody.

  2. Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc, jen asi 2 cm nad hrachem.

  3. Z nakrájené cibule a česneku uděláme na sádle jíšku a zalijeme smetanou.

  4. Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem.

  5. Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu.

  6. Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!