Hrách na maďarský způsob

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g loupaného žlutého hrášku
100 g prorostlé slaniny (nebo úzeného bůčku)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté červené papriky
kmín
1 lžice rajského protlaku
200 g očištěných brambor
bujón
200 g klobásy
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej narezanú cibuľu.

  2. Vmiešame pretlak, rozotretý cesnak, papriku a trochu rasce. Pridáme zemiaky narezané na menšie kocky a scedený hrach.

  3. Klobásu narežeme na kolieska, opečieme na oleji a spolu s olejom pridáme k hrachu. Zalejeme takým množstvom bujónu, aby bol hrach ponorený. Kastról prikryjeme pokrývkou a jedlo v rúre dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!