Hraběnčiny francouzské brambory

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 kg brambor (vařených ve slupce)
0,5 kg mletého masa (ne příliš tučného)
0,4 kg sýru cihly
1 smetana na vaření
1 žampiony v plechovce
2 střední cibule
grilovací koření
lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka.

  2. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou.

  3. Brambory, uvařené ve slupce. nakrájíme do připravené směsi, do které zamícháme zhruba polovinu nahrubo nakrájeného sýru.

  4. Vše dobře promícháme a zbytkem sýru vše posypeme. Připravujeme v černém vyšším pekáči a vše v něm dáme bez přikrytí zapéct do trouby dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!