Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
2 nožičky párku
4 lžíce červeného kysaného zelí
1 cibule
1 masox
2-3 lžíce brusinkového kompotu
10 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření nebo lžička mletého
4 bobkové listy
1 lžička koření Divočina
černý pepř
hladká mouka
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě.

  2. V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu. Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!