Hovězí z betonu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí maso tvrde lacne 1 kg
vino 200 ml
česnek 2 stroužky
hořčice 1/2 lžičky
cibule 1
voda na podlití
sůl
koření
sladka smetana 150 ml
máslo 1 lžíce
kapary 1 lžíce
olej 3 lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty.

  2. Tvrde maso nema rado kyseliny, takze vino, ocot, sherry, stava z citrusov, jogurt robi zazraky.

  3. Tak isto nema rado enzymyi, takze ovocie ako ananas, kiwi, papaya aj cesnak spravi cez noc zazrak.

  4. Problem je ze marinada prenika maximalne do 0,5 cm takze nakrajajte maso na tensie na 1 cm a dajte do marinady cez noc.

  5. V nasom pripade sme nakrajali stare hovadzie a odlozili do marinady z bieleho vina, praskovej hocice, korenia a cesnaku cez noc.

  6. Maso sme dali na etapy na rozohriatom oleji zatiahnut.

  7. Nadrobno nakrajanu cibulu sme oprazili do sklovita. Pridali oprazene maso zvysili plamen a dali prevarit - odstranit alkohol z vina. Podliali vodou podla potreby kdo chce prida dalsie bylinky.Znizili plamen zakryli a dali dusit na cca 1 hodinu.

  8. Maso vybrali odlozili na stranu.

  9. Do vypeku pridali lyzicu masla, roztopili a pridali sladku smotanu a kapary a prehriali a ochutili, kdo chce este moze zahustit. Servirovali s dusenou zeleninou, a maso bolo ako z prvej triedy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!