Hovězí vývar se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g masa na polévku (žebra)
1 větší mrkev
kus celeru
kus petržele
kus květáku
kus pórku
1 menší cibule
kuličky pepře
1 masox
lžička Vegety
3 střiky) Maggi
špetka šafránu
sůl
petržel
libeček a zavářka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější), chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost), pepř a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek, masox a vaříme doměkka. Ke konci dáme špetku šafránu, Maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem.

  2. Během vaření zavaříme do polévky malou zavářku (dala jsem malé hvězdičky) nebo co nám libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!