Hovězí vývar se zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g masa na polévku (žebra)
- 1 větší mrkev
- kus celeru
- kus petržele
- kus květáku
- kus pórku
- 1 menší cibule
- kuličky pepře
- 1 masox
- lžička Vegety
- 3 střiky) Maggi
- špetka šafránu
- sůl
- petržel
- libeček a zavářka dle chuti
Postup Hovězí vývar se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější), chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost), pepř a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek, masox a vaříme doměkka. Ke konci dáme špetku šafránu, Maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem.
Během vaření zavaříme do polévky malou zavářku (dala jsem malé hvězdičky) nebo co nám libo.