Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 kg hovězího předního masa
1 větší mrkev
kousek celeru
1 menší kořenová petržel
sůl
pepř
1 cibule
vlasové nudle (jiné těstoviny)
nať petržele
na knedlíčky:
0,5 kg vepřová játra (hovězí)
2 stroužky česneku
trochu majoránky
sůl
pepř
1 vejce
strouhanka
nať petržele

Postup přípravy receptu

  1. Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).

  2. Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.

  3. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.

  4. Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.

  5. Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám.

  6. Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!