Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 0,5 kg hovězího předního masa
- 1 větší mrkev
- kousek celeru
- 1 menší kořenová petržel
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- vlasové nudle (jiné těstoviny)
- nať petržele
- na knedlíčky:
- 0,5 kg vepřová játra (hovězí)
- 2 stroužky česneku
- trochu majoránky
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- strouhanka
- nať petržele
Postup Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).
Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.
Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.
Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám.
Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.