Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

60 dkg hovězí přední bez kosti
2 lžíce oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
střední konzervička rajčatového protlaku
sůl
pepř
3 dcl lepšího bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, prolisovaný česnek a orestujeme.

  2. Přidáme sůl, pepř, protlak a zalijeme bílým vínem.

  3. Dusíme na půl pokličky, mírně, bez páry.

  4. Sós musí zahustit (tzn. nepřeléváme, raději doléváme)cca 2 hodiny dle stáří masa. Příloha: tarhoňa (těstovinová rýže), rýže nebo těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!