Hovězí srdce v rajčatech

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

hovězí srdce (pokud je velké stačí 1/2)
1 cibule
1 čerstvá paprika
3 rajčata
1/2 bulvy většího celeru
2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
1 lžíce mleté papriky
3 stroužky česneku
1 dcl červeného vína (nemusí být)
olej
1 lžíce pažitky
hotová jíška
1 lžíce cukru
1 bobkový list
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdce nakrájíme na plátky, které rozklepeme paličkou, opepříme a osolíme.

  2. Dále si nakrájíme cibuli nahrubo, paprika celer na proužky, rajčata na kousky, česnek na plátky.

  3. Na oleji osmažíme cibuli, když zesklovatí, dáme plátky srdce, opečeme je z obou stran a nejprve dusíme přikryté ve vlastní šťávě, do které přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, až pak přidáme vodu, (ne moc)a dusíme dál.

  4. Asi tak v polovině dušení, kdy srdce už měkne, nasypeme pokrájenou zeleninu, papriku, rajčata, celer, česnek a nasekanou pažitku a dusíme až je srdce měkoučké.

  5. Potom doladíme kečupem, vínem, cukrem, dosolíme a ještě chvilku povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!