Hovězí srdce v rajčatech
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- hovězí srdce (pokud je velké stačí 1/2)
- 1 cibule
- 1 čerstvá paprika
- 3 rajčata
- 1/2 bulvy většího celeru
- 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl červeného vína (nemusí být)
- olej
- 1 lžíce pažitky
- hotová jíška
- 1 lžíce cukru
- 1 bobkový list
- mletý pepř
- sůl
Postup Hovězí srdce v rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Srdce nakrájíme na plátky, které rozklepeme paličkou, opepříme a osolíme.
Dále si nakrájíme cibuli nahrubo, paprika celer na proužky, rajčata na kousky, česnek na plátky.
Na oleji osmažíme cibuli, když zesklovatí, dáme plátky srdce, opečeme je z obou stran a nejprve dusíme přikryté ve vlastní šťávě, do které přidáme mletou červenou papriku, bobkový list, až pak přidáme vodu, (ne moc)a dusíme dál.
Asi tak v polovině dušení, kdy srdce už měkne, nasypeme pokrájenou zeleninu, papriku, rajčata, celer, česnek a nasekanou pažitku a dusíme až je srdce měkoučké.
Potom doladíme kečupem, vínem, cukrem, dosolíme a ještě chvilku povaříme.